Ingyenes vállalati próbaverziókWebroot Magyarországi DisztribúcióKapcsolatok

Elérhető a Webroot SecureAnywhere

2011. november 14-től Magyarországon is elérhető a Webroot vadonatúj kártevővédelmi technológiát használó megoldása, a SecureAnywhere termékcsalád.


 

A Webroot SecureAnywhere az egyetlen 100% felhő alapú, teljes körű védelmi megoldás.

Ennek megfelelően az eddigi (hagyományos) vírusadatbázisok használatán alapuló megoldásokkal ellentétben a SecureAnywhere termékeknek nincs szükségük a megszokott vírusadatbázis-frissítésekre, így gyakorlatilag mindenkor naprakészek, ugyanakkor az adatbázis-frissítések letöltésével sem kell foglalkozni.

Az új, nagy tudású technológia keresőmotorja egy rendkívül kis méretű alkalmazásban (mindösszesen kb. 6-700 KB!) testesül meg, ami - ha figyelembe vesszük, hogy mennyi funkciót valósít meg a számítógépes védelem és a biztonság terén, - hihetetlennek tűnik, hogy akár egy régi 1,44 MB-os floppy lemez felére is elférne.

Nem csupán a szoftver kis mérete, de versenytársainál nagyságrendekkel kisebb memóriaigénye is azonnal szembetűnik a szakembereknek, amely nem csupán üresjáratban, de keresés közben is pozitívan érzékelhető különbség.

Az új technológiát alkalmazó kártevőkereső motor ugyanakkor nem csak méretben és memóriahasználatban jeleskedik. A kézzel indított vagy időzített keresések az esetek többségében 2-3 perc alatt lefutnak! Ezzel a keresési sebességgel a SecureAnywhere számos neves, gyors víruskeresőt utasít maga mögé. A futó keresés alacsony mértékben veszi igénybe a gép erőforrásait, így a manapság sok fejtörést és lassulást okozó időzített keresések futtatása sem jelenthet gondot ezzel a kártevővédelmi a szoftverrel.

A szakemberek legnagyobb öröme pedig talán a kimagaslóan biztos kártevő-felismerése és -blokkolása lehet. A SecureAnywhere ugyanis az IT Magazin nemzetközi internetes média szakmai tesztjén az egyetlen 100%-os kártevő-blokkolási eredményt produkáló megoldás volt minden fajta kártevőre való tekintettel. (forrás: "The Best Antivirus for 2012" - "A legjobb vírusvédelem 2012. évre" cikk, Neil J. Rubenking, vezető biztonságtechnikai elemző, ITMag.com, 2011. október 5.) Ezzel az eredménnyel a rendszer megfertőzése gyakorlatilag lehetetlennek mutatkozik.

A SecureAnywhere a már megfertőzött rendszerre feltelepítve is az élen végzett a kártevő-eltávolítás versenyében. Ilyen körülmények között a fent említett teszten 94%-os eredménnyel magaslik ki a döntő többségben csak 88% vagy az alatti hatékonyságot mutató versenytársakkal teli mezőnyből.

A kártevővédelem mellett kiemelkedően erős a személyi adatok védelmének megvalósítása. A SecureAnywhere minden kernel műveletet kordában tartó motorja könnyen elejét veszi az adatlopásoknak, a man-in-the-middle és man-in-the-browser támadásoknak, vagy akár a keyloggerek (billentyűzet-figyelők) adatlopásainak.

Külön figyelmere méltó a géphasználat közben az operációs rendszer és a szoftverek által helyben tárolt személyes jellegű információk visszaállíthatatlanul történő eltüntetése, törtlése a merevlemezről (secure cleanup).

A felhő alapú technológiákat is használó SecureAnywhere kártevővédelmi megoldás természetesen Internet kapcsolat nélkül is maradéktalanul védi a gépet. Amennyiben azonban a kapcsolat is a rendelkezésünkre áll, az egy licenchez tartozó védett eszközöket (ez lehet PC vagy mobil eszköz) webes alapú központi menedzsmentből tudjuk kezelni.

A neves Passmark Software nemzetközi teszt eredményei magukért beszélnek és az egyéb nemzetközi vírusirtó tesztek eredményei is segítenek a fentiek alátámasztásában.

A SecureAnywhere otthoni és kis céges felhasználóknak szánt  termékcsaládja 3 különböző szolgáltatásokat nyújtó termékből áll:A SecureAnywhere közepes és nagyvállalati felhasználóknak szánt  terméke a fenti kliens oldali védelmi technológi a mellett jóval összetettebb, kifinomultabb és funkciógazdagabb, felhő alapú távfelügyeletet biztosító központi menedzsmenttelérhető el: